Anlita hemstädning – så funkar det!

Det finns många orsaker till att människor väljer att anlita en professionell städfirma istället för att städa sitt hem själv. Den stressiga vardagen med jobb och hämtning på förskola/skola gör det svårt att hinna med och under helger vankas gäster och fotbollsträning. Att inte hinna med städningen är idag inget ovanligt, men ibland kan utebliven städning också handla om sjukdom eller att man har svårt att röra sig.

Sverige erbjuder många bra och riktigt duktiga städfirmor att använda sig av. När du anlitar ett städföretag kommer ni tillsammans överens om vilka städmoment som passar just dig och ditt hem, men även hur ofta du önskar få städningen utförd. Vissa städfirmor är mycket flexibla och anpassar städinstruktionerna efter kundens egna önskemål, medan andra företag väljer att ha färdiga paket för att förenkla det för kunden.

Innan du väljer städfirma är det dock viktigt att vara säker på att du känner dig trygg med företaget och att du har läst igenom vilka villkor och priser som gäller. Vill du kunna jämföra i lugn och ro är det alltid bäst att välja ut några företag och be om en offert på den städning du önskar. Se till att kolla upp om städfirman har med sig sitt eget material eller om detta behöver finnas på plats och i sådana fall vilken typ av städprodukter som personalen kommer att behöva.

Tillsammans kommer ni överens om ett startdatum för städningen och många städfirmor uppskattar om kunden är hemma vid det första tillfället. Här är det en utmärkt möjlighet att träffa sin städare/städerska och gå igenom hemmet tillsammans. Kommer man ha städning under dagar då man inte befinner sig på plats är det även viktigt att lämna över en nyckel, men glöm inte bort att be om att få se företagets nyckelpolicy och skriva på en kvittens att du har lämnat över en nyckel till ditt hem.

Städningen är nu igång!